Skip to main content

Opleidingsinstituut Scolea is live met Coachview

Sinds het begin van dit jaar is Scolea live met Coachview Cursusadministratie software. Scolea is dé opleider voor verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie vraagstukken. Scolea is opgericht door Bert van den Berg en Hans Lankhaar. Als docent, leidinggevende en vakspecialist hebben Bert en Hans meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Deze ervaring en onze gezamenlijke visie op de aanpak van verzuim is de basis voor de oprichting van Scolea.

Unieke processen inrichten

Voordat Scolea live ging met Coachview is er een intensief implementatietraject uitgevoerd. Tijdens dit traject is het unieke werkproces van Scolea door Jannet Mulder samen met de implementators van Coachview in de software verwerkt. Welke taken voert de backoffice op welke momenten uit en wat kan Coachview overnemen? Wat moet handmatig in Coachview en hoe kunnen we dit zo efficiënt mogelijk inrichten? Welke gegevens moeten uit oude systemen en Excellijsten in Coachview worden geïmporteerd? Naast het beantwoorden van deze vragen zijn de medewerkers van Scolea getraind in het gebruik van Coachview.

Handmatige taken verdampen door software

Nu Scolea live is met Coachview, weet Scolea hun cursusadministratie efficiënt te organiseren. Zo heeft Scolea alle klant- en cursistgegevens overzichtelijk op één plek. Ook het aanmaken en plannen van opleidingen gaat supersnel door templates die klaarstaan. Coachview genereert ook documenten zoals lesroosters en presentielijsten. Deze worden kort voor de opleiding naar de ingeschreven deelnemers en docenten gemaild. In de toekomst worden de presentielijsten per mail vervangen door de Docenten App van Coachview. Hier zien docenten direct de actuele planning, registreren ze zelf de presentie en verwerken ze de slaging.

Koppeling tussen Coachview en Moodle

Scolea gebruikt de Coachview Moodle koppeling om cursisten na aanmelding direct toegang te geven tot hun eigen e-learning omgeving. Via de koppeling worden behaalde resultaten ook direct teruggekoppeld naar Coachview. Zo is de administratie altijd actueel en volledig. Ook ontvangen cursisten per lesdag de juiste lesmaterialen en huiswerkopdrachten. Zijn er specifieke boeken of drukwerk nodig voor een opleiding? Dan meldt Coachview dit automatisch bij de juiste leverancier. Is een opleiding afgerond? Dan ontvangen cursisten in de toekomst automatisch een evaluatie. Zo kan Scolea continu de kwaliteit van hun opleidingen, locaties en docenten verbeteren. Is een cursist geslaagd? Dan zet Coachview automatisch certificaten klaar die de backoffice kan uitprinten en versturen per post.

Meer tijd over voor de inhoud

Met Coachview verdwijnen handmatige taken en vermindert de druk op de backoffice van Scolea. Zo is Scolea minder tijd kwijt aan administratieve handelingen. Hierdoor wordt er meer tijd geïnvesteerd in het persoonlijk ondersteunen van cursisten en het verbeteren van de kwaliteit van opleidingen. Zo krijgen cursisten de aandacht en kwaliteit die Scolea nastreeft.