Skip to main content

Zorgeloos STAP-
budget factureren
via Peppol
vanuit Coachview

Het STAP-budget heeft zijn intrede 1 maart gedaan; het registreren van het aanbod van opleidingen voor STAP-budget kunnen Coachview opleiders dankzij de koppeling met EDU-DEX al sinds december automatiseren. Dit was stap 1 in het STAP-proces. Nu dit voor velen up-and-running is, horen wij ook dat er veel vragen rondom de facturatie zijn. Wij willen graag dat jij zorgeloos STAP-budget opleidingen kan factureren, vanuit Coachview, aan het UWV. Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen. Deze aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. De volgende stap in dit proces is het gereedmaken van jouw boekhouding voor facturatie aan het UWV.

Hoe werkt e-facturatie aan UWV?

Het aansluiten op e-facturatie verloopt in fases. Na het aanmelden bij DUO, geeft DUO een aantal gegevens aan UWV door. UWV stuurt een inkooporder via hun STAP-broker (TIE Kinetix). Deze order bevat alle gegevens die je nodig hebt om de e-factuur te maken.

Voor het aanleveren zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Een methode die vaak gebruikt wordt is Peppol. Dit kan via het TIE Kinetix portaal, als een UBL-bestand, via e-mail of via een rechtstreekse koppeling op TIE Kinetix. Deze keuze geef je aan tijdens het aansluitproces met Tie Kinetix. Het is dus niet noodzakelijk zelf direct via Peppol te factureren.

Wat is Peppol?

Peppol is de internationale standaard voor het verzenden, ontvangen en verwerken van elektronische facturen. E-facturen (elektronisch facturen conform UBL-standaard) uitwisselen via Peppol gaat via zogenoemde ‘Access Points’ die versleutelde berichten naar elkaar sturen. Je moet je bedrijf aanmelden bij zo’n Access Point om zelf ermee aan de slag te gaan. Het Access Point van eVerbinding.nl koppelt op elk softwarepakket/ERP door middel van REST-API, waardoor je facturen naar ieder e-facturatienetwerk kunt sturen én automatisch e-facturen ontvangt.

eVerbinding maakt e-factureren via Peppol voor elke opleider mogelijk

Met eVerbinding is e-facturen verzenden & ontvangen bereikbaar voor elke organisatie, ongeacht branche of grootte. Coachview werkt nauw samen met eVerbinding vanwege hun jarenlange ervaring als Peppol Access Point in Nederland. Zij verzorgen al voor meer dan 30 softwarepakketten én ERP oplossingen de toegang tot het wereldwijde Peppol-netwerk. Bovendien verstuur je gratis e-facturen met het eVerbinding factuurportaal, bekijk de tarieven en mogelijkheden van eVerbinding.

Peppol Acces Points

Ook andere betaalproviders en boekhoudsystemen zoals Exact hebben een eigen Access Point. Je kunt via Exact direct toegang krijgen tot het Peppol-netwerk (registreren) en er gebruik van maken. In het Coachview service center stel je de koppeling met Exact in. Mocht je jouw serviceprovider nog niet gevonden hebben, dan vind je op deze pagina een overzicht van de verschillende serviceproviders en aansluitmogelijkheden.

Grote aantallen facturen naar Peppol

Zoals in de Roadmap van onze cursusadministratiesoftware ook te lezen is, zijn wij momenteel bezig met e-facturatie via Peppol. Dit is met name handig voor jou wanneer je meer dan een enkele keer een factuur gaat versturen die via het Peppol-netwerk moet worden verzonden. Breng jouw stem uit zodat wij weten of dit voor jou relevant is.