Skip to main content

Verwijder op tijd privacygevoelige data met Coachview!

VEGHEL – Ook voor opleiders is het vaak ingewikkeld om op tijd de juiste gegevens van (oud-)leerlingen in het leer management systeem te verwijderen. Dit bleek onlangs maar weer in het dit nieuwsbericht van NU.nl. Ook jouw studenten hebben het recht op hun privacy. Dit is in heel Europa vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het vastleggen van de manier waarop je persoonsgegevens verwerkt in jouw organisatie is de eerste stap om AVG-proof te worden. Dit uiteraard met oog op de privacyrechten van jouw docenten en studenten. Hierna begint de uitdaging vaak pas echt: hoe verwijder je in de praktijk op tijd privacygevoelige data. Het liefst zelfs geautomatiseerd! In Coachview verwijder of anonimiseer je gegevens gemakkelijk en snel!

Anonimiseer persoonsgegevens

Uit onderzoek blijkt dat 94% Nederlanders zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Het kan dus zomaar voorkomen dat één van jouw oud studenten, docenten of collega’s inzage wil in diens persoonsgegevens of een verzoek indient voor verwijdering ervan. Coachview maakt het je heel gemakkelijk om gegevens en documenten per persoon in te zien en (indien gewenst) met een eenvoudige handeling te verwijderen, lees er op onze kennisbank meer over. Maar hoe zit dat nou met bewaartermijnen van privacygevoelige data?

Bewaartermijn privacygevoelige data

Naast de individuele verzoeken om inzage of verwijdering van persoonsgegevens is er op grond van de AVG geen concrete bewaartermijn voor persoonsgegevens. Organisaties zijn wel verplicht zelf vast te leggen hoe lang zij persoonsgegevens bewaren. Naast de privacywetgeving in de AVG zijn er verschillende wetgevingen waarin uitzonderingen worden gemaakt. Zo ontstaat er dus een diversiteit aan datagroepen met verschillende bewaartermijnen. Bij Coachview werken wij hard aan een eenvoudige oplossing zodat persoonsgegevens op het moment dat de bewaartermijn hiervan verstrijkt automatisch worden verwijderd. Wij zijn ontzettend nieuwsgierig naar jouw visie hierop en hoe belangrijk dit voor jouw organisatie is. Breng jouw stem hierover uit op de Coachview Roadmap-pagina.

Coachview Roadmap

Iedere dag timmeren wij hard aan de weg om onze software nog beter te maken. Onze Roadmap geeft je inzicht in welke richting wij op gaan met onze cursusadministratie software. Wil je hier meer over weten kun je ons altijd het hemd van het lijf vragen! De bewaartermijn van gegevens vind je nu nog bij “Nog even wachten”, wil je dat deze functionaliteit eerder gaat worden ontwikkeld klik dan vooral op Yes dit wil ik: daarmee geef je aan dat ook jouw organisatie nog beter voldoen aan de AVG wetgeving wil voldoen. Kortom wil jij tijd privacygevoelige data en documenten automatisch laten verwijderen in Coachview zodra de bewaartermijn verstrijkt.