Vraag
maar raak

Een goede dienstverlener vinden voor je opleiders beheersoftware doe je niet in een dag. Je wil het binnenste buiten. En terecht, want het liefst werk je jaren met je nieuwe dienstverlener. Wij snappen je en hebben alvast de meest gestelde vragen verzameld. Bel gerust de helpdesk als je vraag er niet tussen staat.

Veelgestelde vragen

Over de software

Wat is Coachview precies?

Coachview is platgeslagen cursusadministratie software, maar eigenlijk is het een oplossing voor de hele backoffice. Alle onderwijslogistiek processen kunnen in Coachview worden uitgevoerd of geautomatiseerd. Hierdoor krijg je meer grip en overzicht en verminder je handwerk en dubbele registraties.

Kan ik makkelijk overstappen vanaf een ander systeem?

Ja dit kan en hier helpen we je ook nog eens bij! De import in Coachview van bestaande opleidingsdata is onderdeel van het hele implementatietraject wat je samen met ons aangaat.

In welke talen is Coachview beschikbaar?

Onze cursusadministratie software is in te stellen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. De kennisbank is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Op welke apparaten kan ik Coachview gebruiken.

Coachview is een SaaS-applicatie. Hierdoor werk je altijd via een browser in Coachview. Denk aan Google Chrome, Internet Explorer, enz. Hierdoor kan je op alle aparaten werken met een browser. Dit zijn onder andere laptops, desktops, smartphones, tablets, en smart TV’s als je dat wil.

In welke browsers werkt Coachview?

Allemaal. Ben je altijd up-to-date met je browser? Dan werken we op elke browser. Gebruiken jij of je organisatie oudere browsers dan ondersteunen we:

Internet Explorer 10+

En de laatste twee versies van
Firefox
Safari
Chrome
Edge

Met welke softwarepakketten kan Coachview koppeling?

We begrijpen heel goed dat je naast Coachview ook andere tools gebruikt. Hierom koppelen we met de meeste. Op onze integratiepagina vind je een actueel overzicht van al onze koppelingen. Staat die van jou er niet tussen? Dan kunnen we altijd in gesprek om deze als nog te maken!

Over de licentie

Wat kost Coachview?

Eén van de belangrijkste vragen, wat kost zo’n handige administratie tool voor opleidingen nou? Ondanks ons slimme modulesysteem is dat niet eenvoudig te beantwoorden. Want wij weten niet hoe jouw proces in elkaar zit en jij weet niet hoe je onze modules het beste inzet om al je processen te dekken. We adviseren daarom een demo aan te vragen, dan rekenen we het uit op basis van jouw unieke proces. Op wat je wel en wat je niet nodig hebt. Wil je toch al een indicatie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Wat is een gebruiker?

Een gebruiker is een medewerker van je organisatie die inlogt in Coachview. Iedere medewerker heeft een ander takenpakket. Bij deze taken horen andere modules. Je bepaalt zelf welke gebruiker welke modules moet hebben. Moeten docenten kunnen inloggen in Coachview? Dan hebben we daar een speciale regeling voor.

Voor hoelang sluit ik een licentie af?

Bij Coachview betaal je per maand per gebruiker. Dit betekent ook dat je iedere maand vrij bent om gebruikers uit te zetten of helemaal te stoppen als je dit wilt.

Hanteert Coachview ook kortingen op het maandbedrag?

Denk je grootgebruiker te zijn van Coachview? Dan hanteren we een mooie staffelkorting. Deze wordt altijd tijdens een demo berekend.

Wat wordt wel en niet meegenomen in de licentie kosten?

De licentiekosten betaal je voor de modules van Coachview. Binnen de licentie krijg je onbeperkt toegang tot onze helpdesk en kennisbank én mag je al onze workshops gratis volgen. Voor andere dingen als maatwerkrapportages, implementatieondersteuning en projectwerkzaamheden hanteren wij eenmalige kosten. Deze bereken we altijd tijdens een demo, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan

Is er een opzegtermijn?

Nee hoor. Coachview werkt op basis van een maandabonnement. Je betaalt vooraf voor de volgende maand. Wil je stoppen, dan zeg je gewoon op voordat de volgende maand begint. Een module weer activeren kan net zo makkelijk. Ideaal om zo in eigen tempo te groeien.

Coachview personeel Oleg Bogaard

“Wordt jouw vraag hier niet beantwoord? Neem dan even contact met ons op”

Marloes Boogaard, Support medewerkster

Over privacy en dataveiligheid

Zijn mijn gegevens veilig?

Jazeker. Onze servers draaien in een zwaar beveiligd datacentrum. Deze worden afgeschermd met soft- en hardwarematige firewalls. Alleen de applicatieserver heeft verbinding met het internet. In onze administratie software kan je alleen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord en de verbinding die je hebt is altijd via een SSL certificaat. Deze is te herkennen aan het slotje in je browser. Ook zijn we ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Hierdoor wordt onze informatieveiligheid ieder jaar door een externe partij op de proef gesteld.

Wie is eigenaar van mijn gegevens?

Jij. Het is wettelijk geregeld dat alle informatie die je in onze opleiders software invoert, jouw eigendom blijven. In onze algemene voorwaarden en privacy verklaring leggen we dat nog eens ondubbelzinnig uit.

Bekijk algemene voorwaarden

Bekijk privacy verklaring

Kan ik altijd bij mijn gegevens?

Zeker. Onze cursusadministratie software heeft een uptime van 99,7% en we zijn bereikbaar vanaf elk scherm met internet. Wel plegen we zo nu en dan onderhoud. Dit is 2 keer per maand van 18.30 tot 19.30. Geen zorgen. Vaak zijn we veel sneller klaar!

Kan ik huidige gegevens importeren?

Uiteraard! We hebben standaard imports liggen. Waar nodig maken we ze op maat. – dit kan soms wat extra kosten – Meer info lees je in onze kennisbank over import opties

Maakt Coachview back-ups van mijn data?

Zorgen over data hoef je niet te hebben. We maken dagelijks een systeem- en databack-up van heel Coachview. Daarnaast maken we elke 15 minuten een back-up van transacties. Dit zijn handelingen die uitgevoerd worden door onze klanten. Dit betekent dat we op ieder moment een back-up kunnen terugzetten die maximaal 15 minuten oud is. Het terugzetten van een back-up geldt voor alle klanten en wordt alleen gedaan bij ernstige calamiteiten. Back-ups voor individuele klanten terugzetten, vanwege administratieve fouten is helaas niet mogelijk. Meer weten over de back-ups van Coachview? Lees dan onze SLA.

Waar slaat Coachview mijn gegevens op?

Onze server staat in een Nederlands datacenter. En voldoed aan de nodige veiligheidseisen rondom GDPR en zijn ISO gecertificeerd. Onze back-ups worden opgeslagen op een andere locatie ook in Nederland.

Wat gebeurd er met mijn gegevens als ik stop met Coachview?

Klanten die stoppen doet bij ons altijd pijn. Het liefs bouwen we jaren aan een mooie samenwerking. Kunnen we dit helaas niet? Dan verwijderen we na 2 maanden je gegevens. Dit betekent dat heel je Coachview-omgeving verdwijnt en dus ook niet meer hersteld kan worden.

Over onze service/dienstverlening

Hoe snel kan ik Coachview gebruiken?

Binnen 8 – 10  weken ben je vaak live. Theoretisch zelfs nog sneller, omdat het enige dat je nodig hebt een account is. Alleen wil je vaak meer. Je website koppelen, oude gegevens migreren, proces veranderen, boekhouding of payment koppelingen inschakelen enzovoorts. Hoe beter je vooraf nadenkt over je proces, hoe sneller het meestal gaat – en hoe meer je uiteindelijk uit onze administratie tool haalt. Wij ondersteunen je overigens het hele proces.  Wil je sneller live zijn? Kijk dan eens naar ons Fastlane traject.

Hoe kan ik de helpdesk bereiken?

Vele wegen leiden naar Rome en ook onze helpdesk. Heb je een vraag? Maak dan een ticket aan via onze kennisbank of door te mailen naar support@coachview.net. Heb je een probleem waardoor je écht in nood komt? Dan is bellen naar 088 44 88 555 sneller. De helpdesk is iedere werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00.

Heeft Coachview een Escrow?

We hebben het dus goed voor je geregeld. Mocht Coachview om welke reden dan ook moeten stoppen, dan kun je het nog een jaar gebruiken. Je begrijpt dat we natuurlijk niet bepaald van plan zijn om deze Escrow-overeenkomst voor je te activeren ; ).

Hoe groot is de organisatie Coachview?

18 goed getrainde professionals aan de haak en hier en daar een aantal slimme stagiaires. We hebben gezonde groeiplannen, dus we verwachten dat dit cijfer over een jaar ‘oud nieuws’ is. Kortom, Coachview wordt elke dag groter, waardoor we meer slagkracht hebben om nog beter op de wensen van onze opleiders in te spelen.

Onze serviceonderdelen

Ondersteuning

Eenmaal onderweg kan er wat misgaan, je vergeet iets, of maakt een foutje. Onze geweldige helpdesk staat gratis voor je klaar. Ga je liever zelf op zoek naar een oplossing? Duik dan in onze enorme kennisbank.

  Trainingen en workshops

Software aanschaffen is makkelijk. Vervolgens een expert worden en de software optimaal gebruiken een stuk lastiger. Met onze trainingen nemen we je aan de hand. Met onze e-learnings mag je het helemaal zelf uitvogelen

  Nextview

Software zonder gebruikers heeft geen bestaansrecht. Daarom geven we onze gebruikers de aandacht die ze verdienen. Dit doen we ook met Nextview. Ons tweejaarlijkse gebruikersdag.

support coachview software voor cursusadministratie